perjantai 23. huhtikuuta 2010

Pyöräilykausi on avattu

Pienten alkuhankaluuksien jälkeen pääsin eilen kevään ekaa kertaa pyöräni selkään. Nyt kun takatalvi tuntuu iskevän, onkin hyvää aikaa mietiskellä milloin ottaa uusiksi. (Avaimenperä viimekesän "mallistoa")



Takatalvi on kai aiheena myös makuuhuoneen uudehkoissa verhoissa, joiden aikaan saaminen kesti miulta miltei koko talven verran. (Kangas ala Ikea lisänä puolitettu lakana ynnä satiininauhaa).



Melkein yhtä kauan olivat muutamat mekkokankaan jämäpalat, pehmoisen trikootopin jäänteet ja vinokaitaleen pätkät odottamassa ompelukoneen jalan alle pääsyä, mutta nyt ne ovat siinä. Pestävät ja kestävät talouspaperit kuopuksen suun pyyhkimiseen. Toimivat hyvin, suosittelen.

4 kommenttia:

RuusuLiisa kirjoitti...

Pitääkin tehdä myös kestonaamapyyhkeet jostain kankaasta. sideharsoja käytetty ja ne menee niin nopeasti yökyök-näköiseksi. kiitos vinkistä:)

Hanna kirjoitti...

Kylläpä on kauniit!

Matroskin kirjoitti...

Minäkin olen suunnitellut avaimenperän ompelemista, mutta mietityttää että miten se kestää. Ettei tulisi tehtyä kertakäyttökamaa :)

Mari kirjoitti...

Kiitoksia kehuista. Nuo kestorätit on tosiaan ohutta puuvillaa/viskoosia toiselta puolen ja paksua, ylipehmeää, puuvillatrikoota toiselta puolen. Kolme niitä tein ja ihan hyvin tuntuu riittävän, kun ihan pahin sotkuvaihe on jo kuitenkin ohi. Käytän yhtä kerrallaan (kostuta, pyyhi, huuhtele ja tangolle kuivumaan) ja kun se likaantuu heitän pyykkiin. Ennen kuin vika on käytössä, on eka jo tullut takaisin.

Avaimenperiä tein tämän ja pari muuta. Päivittäin oli kesällä käytössä (kun kuljen pyörällä töihin), mutta vielä ei ainakaan ole käytön merkkejä näkynyt. Tosin, kuten sanottu, miulla on tuplalanka ja triplapistot.